Evropská komise schválila peníze na modernizaci železnic v České republice

Česká republika získá z evropských fondů v přepočtu 1,5 miliardy korun na modernizaci železnic v Praze a Plzeňském kraji. Oba dva projekty dnes schválila Evropská komise.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedním z vláčků na zahradní železnici je i pověstný motorák Hurvínek

Jedním z vláčků na zahradní železnici je i pověstný motorák Hurvínek | Foto: Miroslav Kobza

Zhruba 900 milionů korun je určeno na obnovu železniční křižovatky v Plzni, která je podle komise důležitá pro mezinárodní dopravu. Její plánované úpravy by měly být hotové do dubna příštího roku.

Česko dostane 4,35 miliardy korun od Evropské komise na tři projekty obnovující silnice a železnici

Číst článek

Dalších rekonstrukce se dočká také nádraží v Praze-Hostivaři. Tam by měly peníze z evropských fondů zaplatit vybudování přístupů pro vozíčkáře nebo obnovu trati na nádraží a v jeho okolí.

Podle Coriny Cretuové, eurokomisařky pro regionální politiku, budou mít oba tyto projekty pozitivní dopad nejen na dopravu, ale i životní prostředí a kvalitu života lidí. Proto se jej rozhodla podpořit.

Filip Nerad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme