Evropská komise vydá odhad hospodářské kondice EU

V prvním odhadu vývoje hospodářské situace evropské sedmadvacítky, který dnes vydá Evropská komise, by měl být popsán stav hospodářství EU a úskalí, která ji letos v ekonomice čekají. Odhad má být také návodem pro členské státy, jak letos přizpůsobit svou hospodářskou politiku potřebám Unie jako celku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro

Euro | Foto: Marián Vojtek

Odhad hospodářského růstu, který Evropská komise představí, má být pravidelnou zprávou o stavu ekonomiky. Podle ní se mají začít koordinovat kroky jednotlivých zemí v hospodářské politice. Zpráva má obsahovat doporučení, kde přidat, na co si dát pozor, čeho se vyvarovat.

Protože se tentokrát jedná o vůbec první zprávu Evropské komise podle nového systému koordinace hospodářství, na kterém se členské země shodly loni v září, čeká se, bude značně obecná. Téměř s jistotou se dá předpovědět, že bude státy Unie vyzývat k úsporám a snižování rozpočtových deficitů.

Pavel Novák, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme