Evropská komise žaluje Velkou Británii kvůli dani na česnek

Mezi Velkou Británií a Evropskou komisí vypukla česneková válka. Unijní exekutiva tvrdí, že britští celníci špatně spočetli daň na dovážený čínský česnek, a dává celou věc k soudu. Některé britské politiky to v době tvrdých úsporných opatření pobouřilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česnek

Česnek | Foto: Ladislav Bába

„Z agresivního postupu Komise zůstává nepříjemná pachuť v ústech, jako po česneku," vzkázal do Bruselu europoslanec Richard Ashworth.

Unijní exekutiva se domnívá, že Britové v letech 2005 a 2006 omylem zdanili čerstvý čínský česnek coby zmražený. Na ten se přitom vztahuje nižší daňová sazba. Když Londýn nereagoval na výzvy rozdíl uhradit, žádá teď Evropská komise 20 milionů liber a přidává i soudní žalobu.

Brusel tvrdí, že měří všem stejným metrem a připomíná sedmi milionový účet pro Itálii za špatně zvážené banány dovezené do země.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme