Evropská unie omezí bonusy pro bankéře

Evropská unie chce omezit bonusy pro bankéře. Běžné odměny nebudou moci překročit výši jejich platu. Předběžně se na tom dohodli zástupci členských zemí sedmadvacítky a Evropský parlament. Připravovaná legislativa by měla vstoupit v platnost začátkem příštího roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělská banka Bankia

Španělská banka Bankia | Zdroj: Reuters

Nová pravidla dají akcionářům bank také možnost, aby limit pro bonusy zvýšili až na dvojnásobek základního platu bankéřů.

Impulsem pro regulaci odměn byla finanční krize, kdy si management řady finančních ústavů rozdával bonusy z peněz daňových poplatníků určených na záchranu bank.

Omezení se nelíbí především Londýnu, který argumentuje ztrátou konkurenceschopnosti. Podle britských obav teď v evropském bankovnictví neúnosně porostou platy a budoucí investice finančního sektoru se EU vyhnou.

Ondřej Bouda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme