Evropská unie otevře první zaměstnanecké centrum pro Afričany

Oznámil to komisař pro bezpečnost Franco Frattini s tím, že středisko bude v Mali a bude se snažit směřovat legální migranty tam, kde je jich potřeba.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlaymont, sídlo Evropské komise

Berlaymont, sídlo Evropské komise | Foto: de.wikipedia.org

Proud chudých Afričanů směřujících k eropským břehům stále. Například na Kanárské ostrovy dorazilo loni přes 30 tisíc lidí ze subsaharské Afriky, což je pětkrát víc než v roce 2005. Evropa přitom potřebuje i sezónní nekvalifikované dělníky, je ale třeba jejich přísun nějak směřovat a koordinovat.

Proto v Mali vznikne první experimentální centrum, které bude takovou práci dělat. Jde o první ze sítě záchytných bodů, kterých by postupně měla vzniknout celá síť. "Chceme, aby k nám přicházeli legálně a po skončení pracovní smlouvy se vrátili domů," uvedl Franco Frattini.

Projekt ale bude muset přesvědčit mnoho skeptických hlasů i mezi ministry vnitra členských zemí, kteří se obávají, že bude zneužívaný.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme