Evropské akcie dosáhly rekordních hodnot. Investoři i díky očkování sází na rychlé oživení ekonomiky

Evropské akcie se v úterý vyšplhaly na rekord, investoři díky stimulačním opatřením a očkování proti covidu-19 sázejí na rychlé oživení světové ekonomiky. Panevropský index STOXX Europe 600 krátce po zahájení obchodování vystoupil až na 436,47 bodu. Překonal tak rekord 433,90 bodu z loňského února a smazal veškeré ztráty způsobené koronavirovou krizí.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn/Frankfurt Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světová banka poukázala na slábnutí mezinárodního obchodu a aktivity zpracovatelského průmyslu (ilustrační foto)

Světová banka poukázala na slábnutí mezinárodního obchodu a aktivity zpracovatelského průmyslu (ilustrační foto) | Foto: Michael Caronna | Zdroj: Reuters

Krátce po 10.00 středoevropského času si index připisoval 0,85 procenta na 435,90 bodu. Od začátku letošního roku tak vykazoval nárůst o více než devět procent.

Evropský zájem o čínské investice upadá. Důvěru ve sliby Pekingu už ztrácejí i na Balkáně

Číst článek

V růstu pokračuje také hlavní index německých akcií DAX, který minulý týden poprvé překonal hranici 15 000 bodů. Krátce po 10.00 středoevropského času si připisoval zhruba 1,1 procenta na 15 276 bodů.

Index francouzských akcií CAC 40 pak vykazoval nárůst o 0,6 procenta na 6140 bodů, zatímco londýnský index FTSE 100 přidával 1,2 procenta na 6818 bodů.

V pondělí uzavřely na rekordech americké akciové indexy Dow Jones a S&P 500. Za jejich růstem stály příznivé údaje o vývoji ekonomiky Spojených států, včetně páteční zprávy o březnové tvorbě pracovních míst, která překonala očekávání analytiků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme