Evropské země zvažují opatření proti ptačí chřipce

Ptačí chřipka, která v jihovýchodní Asii zabila už přes 50 lidí, začíná hrozit i Evropě. Nizozemské ministerstvo zemědělství proto rozhodlo o přísném opatření - ve snaze zabránit nákaze ptačí chřipkou, kterou šíří tažní ptáci, nařídilo všem chovatelům, aby svou drůbež drželi uvnitř. Podobné kroky zvažuje už i sousední Německo. A to poté, co Rusko potvrdilo výskyt ptačí chřipky nejen na Sibiři, ale i ve své evropské části.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slepice zobe zrní

Slepice zobe zrní | Foto: Jan Rosenauer

Situaci velmi podrobně monitoruje i naše Státní veterinární správa. Její mluvčí Josef Duben Radiožurnálu řekl, že rozhodující pro nás bude čtvrteční zasedání Stálého veterinárního výboru Evropské komise.

"My žádná varování nebereme na lehkou váhu. Chovatelé drůbeže by určitě měli sledovat situaci, jak se vyvíjí, a pokud dojde k nějaké změně nebo k nějakému nebezpečí, tak si mohou být jisti, že Státní veterinární správa přijme odpovídající opatření a bude je varovat," uvedl Duben.

Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme