Evropský globalizační fond pomůže propuštěným pracovníkům počítačové firmy Dell v Irsku

Propuštění pracovníci počítačové firmy Dell v západoirském Limericku získají pomoc z Evropského globalizačního fondu. Evropská komise rozhodla, že jim z fondu přispěje částkou skoro 15 milionů eur na hledání pracovního uplatnění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Irsko - území

Irsko - území

Příspěvek pro podporu zaměstnanosti v Irsku Komise schválila dva týdny před tamním opakovaným referendem o Lisabonské reformní smlouvě.

14 milionů a 800 tisíc eur z Evropského globalizačního fondu má pomoci skoro dvěma a půl tisícům zaměstnanců nadnárodní firmy Dell, kteří v důsledku hospodářské krize přišli o práci. Kvůli poklesu poptávky se Dell rozhodl přestěhovat výrobu notebooků a laptopů ze západoirského Limericku do Číny.

Peníze z Evropského globalizačního fondu pomohou bývalým zaměstnancům Dellu se rekvalifikovat, hledat novou práci nebo zahájit vlastní podnikání. Pomoc irským pracovníkům z tohoto fondu je jedna z prvních, kterou Unie vyplácí podle nových pravidel přijatých po vypuknutí krize.

Rada EU a Evropský parlament o ní ale budou rozhodovat až po irském referendu o Lisabonské smlouvě konaném na počátku října.

Už na začátku tohoto roku jsme psali, že americký výrobce počítačů Dell se stěhuje z Irska do Polska. A také o tom, že Češi se vracejí z Irska domů.

Pavel Novák, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme