Evropský trh se pravděpodobně brzy otevře levné obuvi z Asie

Evropská unie možná neprodlouží platnost antidumpingových cel na kožené boty z Asie. Jde o výrobky dovážené z Číny a Vietnamu. Většina členských zemí Unie si totiž nepřeje stavět další bariéry volnému obchodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obuv

Obuv | Foto: Fotobanka stock.xchng

Celní přirážky na obuv z Číny a Vietnamu zavedla Evropská unie před dvěma lety. Obávala se, že levná, podle EU státem dotovaná produkce může ohrozit evropské výrobce, kterých na unijním trhu ubývá.

Už při zavedení cel ale nebyla Unie jednotná a část zemí se stavěla proti takovému kroku. Na jednání expertů členských států se většina zemí postavila proti prodlužování platnosti těchto bariér.

Evropská unie běžně zavádí dovozní přirážky na pět let. Opatření v případě bot z Číny a Vietnamu se ale rozhodla uplatňovat jen na dva roky a pak je přehodnotit. Platnost dovozních přirážek na asijskou koženou obuv vyprší začátkem října.

Pavel Novák, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme