Evropští komisaři na kontrole českých podniků

Čeští zpracovatelé masa a mléka jsou tento týden opět pod dohledem evropských úředníků. Komisaři zahájili kontroly ve dvou pražských podnicích, v mlékárně Laktos v Kyjích a v uzenářské firmě Kliment. Posuzovat budou, zda výrobny splňují předpisy stanovené Evropskou unií. Zaměří se i na kvalitu práce úředníků Státní veterinární správy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kuřecí steaky

kuřecí steaky | Foto: Jan Rosenauer st.

Evropští komisaři prověří asi 15 závodů na zpracování masa. Pozornosti prověrky neuniknou ani mlékárny. Konkrétní výrobny si inspektoři vyberou až na místních krajských veterinárních správách. "Dávat sankce nebo pokuty to není předmětem této mise. Tato mise dává doporučení, návrhy," podotýká k inspekci evropských úředníků mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Nevyhovujícím podnikům mohou inspektoři zakázat vývoz jejich výrobků na evropský trh. V krajním případě pak mohou komisaři omezit vývoz tuzemských potravin do Evropy. Takové opatření ale Státní veterinární správa podle jejího ředitele Milana Malena neočekává.

Markéta Kaclová, Ladislav Hruška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme