Exekutor do Tesca nakonec přijde

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes zamítl žalobu společnosti Tesco Stores ČR na neplatnost arbitrážního rozhodčího nálezu vydaného rozhodčím soudem při Hospodářské a agrární komoře České republiky. Právě tato žaloba byla příčinou odložení výkonu tak zvané březnové exekuce, kdy exekutoři začali v hypermarketu Tesco v Praze - Letňanech zabavovat prodávané zboží. Obvodní soud pro Prahu 1 tuto exekuci v březnu nařídil a hned druhý den po té odložil její výkon.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tesco

Tesco | Foto: Tesco

V exekuci jde celkem o více než 120 miliónů Kč z celkové částky 380 miliónů Kč, která byla pravomocně přiznána ve dvou na sobě nezávislých rozhodčích řízeních firmě Jiří Malík International Consulting.

Jak řekl Radiožurnálu mediální zástupce společnosti MIC Pavel Kočiš, padla tak poslední překážka k samotnému výkonu exekuce. "Již třetí nezávislý soud tak rozhodl ve prospěch Jiřího Malíka. Domníváme se na základě dosavadních zkušeností, že Tesco určitě využije veškeré obstrukce k dalšímu odložení výkonu, takže pravděpodobně jak bude rozsudek odložen, využije možnosti odvolání. Nicméně Tesco by mělo co nejdříve zaplatit, aby tak zabránilo vzniku dalších škod."

Markéta Kaclová, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme