Facebook čelí nové vlně nedůvěry investorů

Problémy Facebooku na burze pokračují. Po týdnu obchodování klesla cena jeho akcií o šestinu. Nepovedený vstup na burzu vede k žalobám a ztrátě důvěry investorů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Facebook. Ilustrační foto

Facebook. Ilustrační foto | Foto: Joerg Koch | Zdroj: ČTK

Na vině je provozovatel trhu Nasdaq Stock Market, uvádějí investoři.

Problémy s počítačovým systémem na samém začátku obchodování je stály podle zdrojů listu Wall Street Journal asi sto milionů dolarů, protože nemohli nějakou dobu prodávat akcie, jejichž cena klesala.

Zmatky, rozepře a tahanice prvního týdne veřejného obchodování s akciemi firmy, provozující veleúspěšnou sociální síť, už silně podkopaly důvěru investorů, tvrdí odborníci citovaní v americkém tisku.

Vstup Facebooku na burzu byl jednou z nevětších a nejsledovanějších primárních nabídek akcií na světě. Po týdnu ale budí hlavně hněv velké části těch lidí a společností, které se rozhodly příležitost využít.

Vít Pohanka, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme