Facebook letos v příjmech zaostává za očekáváním, tvrdí neoficiální výsledky

Podle neoficiálních výsledků se příjmy společnosti provozující sociální síť Facebook za první tři čtvrtletí vyšplhaly na 2,5 miliardy dolarů, což znamená, že do letošního cíle společnosti stále chybí miliarda a půl. Čísla se objevila na stránkách mediální společnosti Gawker, která staví na zprávách svých bloggerů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sociální síť Facebook

Sociální síť Facebook | Foto: Tomáš Adamec

Někteří experti s poukazem na údaje na stránkách Gawker upozorňují, že pokud Facebook v posledním čtvrtletí nenasadí k mocnému finiši, letos výrazně zaostane za očekáváním. Podle analytika BH Securities Petra Hlinomaze je ale potřeba si v této souvislosti uvědomit dvě důležité okolnosti.

„Očekávání mohou v sobě obsahovat to, co i u jiných firem, tedy velké nadšení a pozitivizmus z prvního pololetí. Důležité také je, že se tady hodnotí trochu nesouměřitelná čísla, protože nejsou z oficiální zprávy, ale jsou jen určitým průsakem,“ uvedl na Rádiu Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

O neoficiálních výsledcích Facebooku jsme na Rádiu Česko mluvili s analytikem BH Securities Petrem Hlinomazem.

Dodal, že o hospodaření a finanční situaci Facebooku se toho moc neví, čemuž mohou odpovídat i nepřesnosti odhadů. „Facebook za dobu své sedmileté existence je stále rostoucí společností. Takže velký důraz na slovo zklamání bych nekladl,“ řekl. Připomněl, že firmy typu Facebook mohou také stále těžit z rostoucí reklamy na internetu.

Facebook by měl příští rok nabídnout své akcie investorům. Podle analytika bude mít určitě velkou pozornost. „Jistě se bude diskutovat o tom, jestli se zlomí nějaký rekord obecně IPO tohoto typu. Osobně bych si spíš počkal po IPO a nespekuloval bych na rychlé pohyby,“ vysvětlil.

Roman Chlupatý, Karolína Koubová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme