Ficova vláda plánuje zestátnění Slovenského plynárenského podniku

Slovenská vláda chce zestátnit Slovenský plynárenský podnik. Premiér Robert Fico už pověřil příslušné úředníky, aby informaci oznámili německým a francouzským akcionářům. Premiér tak tvrdě odpověděl na požadavek Slovenského plynárenského podniku, který chce zdražit zemní plyn pro domácnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Fico

Robert Fico | Zdroj: ČTK

Chudí obyvatelé Slovenska nebudou krmit nenasytné krky zahraničních akcionářů, říká důrazně premiér. Jeho kabinet chce proto koupit Slovenský plynárenský podnik, který prodala v privatizaci předchozí vláda. Podle Fica nesmějí lidé platit za zemní plyn ani o korunu víc.

O zvýšení ceny zemního plynu žádají plynaři kvůli dražšímu dovozu z Ruska už dva roky. Slovenská vláda to odmítá a za akcie Slovenského plynárenského podniku nabízí 120 miliard korun. Zahraniční akcionáři na podobné předchozí výzvy nereagovali.

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme