Finanční krize ovlivnila v Británii kreditní úvěry

Také v Británii pokračuje nejistota ve finančních kruzích vyvolaná kreditní krizí a nedávno zestátněná britská banka Northern Rock odmítá nové zákazníky. Důvodem je snaha vyhnout se obvinění z nepoctivého využívání svého postavení v soutěži s jinými bankami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýn

Londýn | Foto: Marie Matúšů

V posledních dnech britská média informují o neklidu mezi klienty britských bank, kteří své vklady přesunují do bank, jež jsou považovány za bezpečnější. Jsou to instituce, které nabízejí stoprocentní záruky střadatelům.

Takových institucí je málo, ale je mezi nimi nedávno zestátněná banka Northern Rock, jejíž vklady jsou zaručeny státem. Nyní tato banka oznámila, že odmítá nové zákazníky, aby nebyla obviněna z nepoctivého využívání svého postavení v soutěži s jinými finančními institucemi.

Banka je povinna udržovat svůj podíl zůstatků depozitních účtů ve výši jednoho a půl procenta. Je to jeden z bodů dohody o jejím zestátnění.

Další banky, které mají podobné stoprocentní záruky, jsou na příklad Anglo-Irish Bank a poštovní banka.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme