Finanční krize se rozšířila i do Asie, propad tamních burz ale nebyl dramatický

Čína vyzývá svět ke společnému řešení současné finanční krize. Peking v této souvislosti slibuje udržení růstu své ekonomiky. Zahraničním investorům pak chce zajistit stabilní trh. Přesto dnes i největší čínská burza v Šanghaji zaznamenala propad a podobné to bylo i v ostatních východoasijských zemích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noční Šanghaj

Noční Šanghaj | Foto: Jakub Kocurek

Podle čínského ministerstva zahraničí by se na obnovení důvěry ve finanční systém mělo mezinárodní společenství podílet společně. Jedině tak prý lze současné krizi čelit a zároveň předejít možné recesi. Peking v této souvislosti slibuje zajištění stabilních kapitálových a finančních trhů.

Hlavní čínská burza v Šanghaji dnes krátce po otevření zaznamenala prudký pokles v reakci na situaci na světových trzích s akciemi, postupně ale ztráty vyrovnala a uzavřela obchodování se ztrátou 0,73 procent.

Podobný vývoj zažily i ostatní země v regionu. Například tokijská burza zaznamenala tříprocentní propad. V jednom z nejznámějších finančních center, Hong Kongu, se dnes kvůli svátku neobchodovalo.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme