Finanční krize ve Španělsku se dotýká i královské rodiny. Také letos bude šetřit

Na španělském královském dvoře se bude také letos šetřit. Rozpočet pro krále Juana Carlose s rodinou na rok 2013 se sníží o čtyři procenta. Monarcha se navíc také zbavuje oficiálních vozidel a části personálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský král Juan Carlos s manželkou

Španělský král Juan Carlos s manželkou | Foto: CC BY 2.0, Claudio Vitorvaz

Popularita Juana Carlose I. u Španělů klesá. Jeho novoroční projev sledovalo nejméně diváků v historii. 75letý monarcha ale dělá vše proto, aby si u národa udržel alespoň nějakou přízeň.

Snižování platů členům královské rodiny je jedním z kroků, které veřejnost vnímá pozitivně. Král a korunní princ Felipe mají platy sice jen zmrazené, ale královně Sofii, princezně Letízii a oběma infantkám s rodinami apanáž zredukovali citelněji.

Rozpočet pro monarchovu rodinu tak bude poprvé nižší než 8 milionů eur, což je zhruba 200 milionů korun. Král redukuje i svůj autopark, ze 72 vozidel zůstane na královském dvoře jen 45.

Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme