Finanční ředitelé ve světě předpovídají růst ekonomiky, v Evropě jsou skeptičtější

Finanční ředitelé po celém světě předpovídají návrat k mírnému hospodářskému růstu. Vyplývá to ze Zprávy o globálním obchodu a výdajích, kterou připravují společnosti American Express a CFO Research. Nejoptimističtější jsou finanční ředitelé v Indii, Spojených státech a Mexiku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trh

Trh | Foto: stock exchange

Horší nálada panuje mezi manažery v Evropě. Podle Michaela Fabiana ze společnosti American Express v Evropě očekává ekonomický růst jen asi jedna desetina respondentů. I ti ale očekávají změnu k lepšímu až koncem tohoto roku nebo spíše až v roce příštím.

„Evropa žije svým dluhovým problémem a to má dopad na sentiment všech lidí včetně finančních ředitelů,“ vysvětlil Fabian. Podle něj se to podepíše i na prostředcích, které jsou společnosti do svého podnikání ochotné investovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Manažer společnosti American Express Michael Fabian na Rádiu Česko

„V Evropě ředitelé očekávají mírné výdaje a investice na podporu růstu, ale při jednoznačně zlepšené ziskovosti. Udělat dnes dobrý projekt znamená, že musí dobře dopadnout. V minulosti byla tolerance k tomu, že něco nedopadne podstatně vyšší,“ řekl Fabian.

I přes to se řada finančních ředitelů v Evropě chystá nabírat nové zaměstnance. „Je jich víc než těch, kteří chtějí propouštět. Je jich také o 10 procent víc, než je konsensus po celém světě,“ potvrdil Michael Fabian.

Igor Maňour, Markéta Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme