Finanční skupina AXA odprodá společnosti UNIQA své aktivity v Česku, Polsku a na Slovensku

Francouzská finanční skupina AXA odprodá své aktivity v České republice, Polsku a na Slovensku za miliardu eur (25 miliard korun) rakouské společnosti UNIQA Insurance Group AG. Vyplývá to z tiskové zprávy skupiny AXA. UNIQA také působí na českém trhu, a podle šéfa koncernu Andrease Brandstettera se akvizicí stane pětkou na pojišťovacím trhu v rostoucím regionu střední a východní Evropy.

Paříž/Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společnost AXA prodá své aktivity společnosti UNIQA

Společnost AXA prodá své aktivity společnosti UNIQA | Foto: Shiny Things | Zdroj: Wikimedia Commons/Flickr | CC BY 2.0,©

Transakce podléhá schválení dozorčích orgánů. Dokončena by měla být ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Jejím předmětem je životní i neživotní pojištění, investiční společnosti, penzijní fondy a servisní společnosti skupiny AXA. Společnost tak potvrdila dřívější informaci agentury Reuters z října loňského roku o chystaném prodeji.

„S těžištěm zaměřeným na ziskové retailové obchodování a s vyrovnaným produktovým mixem se doplní naše stávající obchody a staneme se pětkou v rostoucím regionu střední a východní Evropy,“ okomentoval agentuře APA transakci šéf koncernu UNIQA Andreas Brandstetter.

3,8 miliardy korun

Skupina AXA zaměstnává celosvětově 171 000 lidí a má 105 milionů klientů v 61 zemích. V Česku a na Slovensku jí v roce 2018 čistý zisk stoupl o 29 procent na 725 milionů korun.

UNIQA je největší rakouská pojišťovací skupina. V České republice dosud patří do sedmičky největších pojišťoven. V prvním pololetí loňského roku vybrala v ČR na pojistném 3,8 miliardy korun, meziročně o osm procent více.

AXA zaměstnává ve třech středoevropských zemích 2100 lidí, v samotném Česku má 527 zaměstnanců. Akvizicí českých, polských a slovenských aktivit skupiny AXA získá UNIQA pět milionů nových klientů, uvedla APA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme