Finanční trhy zareagují na summit G20 spíš neutrálně

Přijmout opatření, která by ochránila a podpořila stále chatrné oživení globálního hospodářství. Právě s takovým cílem se do Kanady na víkend sjeli zástupci dvacítky největších ekonomik světa. Na ničem konkrétním se ale nedohodli. Podle expertů tak finanční trhy zareagují mírně pozitivně, ale jen v řádu několika hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Burzovní palác

Burzovní palác | Foto: Tomáš Adamec

Zatímco rétorika zástupců G20 byla před začátkem summitu vzletná jejich chování napovídalo, že najít shodu na čemkoli konkrétním bude jen velmi obtížné. A to i proto, že to nejhorší z globální krize je už zřejmě za námi a tlak na spolupráci tak mizí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Analytička Next Finance Ivona Hrůšová ve Světě o osmé.

„Představitelé zemí G20 se na ničem zásadním nedohodli. Byla sice vyjádřena ochota a snaha snižovat rozpočtové deficity, stejně jako k přísnější finanční regulaci. Ale nemáme žádný hmatatelný výstup. Jediné, na co mohou finanční trhy reagovat, je úleva, že se nechystá žádná zásadní regulace a že si banky mohou oddychnout,“ řekl analytička Next Finance Ivona Hrůšová.

Akcie bank by tak podle ní mohly na tuto zprávu reagovat pozitivně. „Profitovat mohou akcie finančních institucí. Nicméně jako celek to finanční trhy příliš neovlivní. I akcie finančních institucí a bank mohou být ovlivněny pouze několik dní nebo spíše jenom několik hodin, protože v další dnech začnou přicházet jiné statistiky, které budou hýbat finančními trhy,“ dodala Hrůšová.

Roman Chlupatý, Václav Sochor, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme