Finanční úřady prodlužují pracovní dobu. Očekávají nápor daňových plátců

Téměř dva miliony lidí letos zaplatí daň z příjmu fyzických osob. Očekává to finanční správa. Své daňové přiznání zatím odevzdala necelá polovina poplatníků. Zbytek to musí stihnout do úterního večera 2. dubna. V očekávání náporu daňových plátců proto prodloužily finanční úřady svoji pracovní dobu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finanční úřad, daňové přiznání, daně

Finanční úřad, daňové přiznání, daně | Foto: Filip Jandourek

Všechny finanční úřady a jejich územní pracoviště jsou otevřeny dnes a v úterý od 8.00 do 18.00 hodin.

V sobotu 30. března pak budou od 8.00 do 12.00 hodin přebírat daňová přiznání všechny finanční úřady ve svých sídlech a také ta územní pracoviště finanční správy, která se nachází v bývalých okresních městech.

Pokud si nejste jisti, zda má prodlouženou otevírací dobu právě pobočka, do které máte namířeno, ujistěte se na internetu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finanční úřady prodloužily v očekávání náporu daňových plátců pracovní dobu

„Všechny informace o v sobotu otevřených finančních úřadech a územních pracovištích jsou na internetu na webových stránkách finanční správy – www.financnisprava.cz,“ radí mluvčí generálního finančního ředitelství Petra Homolová.

Nejzazší lhůta pro odevzdání daňového přiznání, tedy zmiňovaný 2. duben, platí pro osobní a elektronická podání. Navíc je ale možné odeslat dokumenty poštou s tímto datem.

„Jestliže bude daňové přiznání podáno k poštovní přepravě 2. dubna, pak je podáno včas,“ ujišťuje Homolová.

Ten, kdo podá daňové přiznání po zákonné lhůtě a se zpožděním delším než pět pracovních dnů, dostane pokutu. Ta může být maximálně 300 tisíc korun.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme