Finanční úřady v desítkách měst měly otevřeno i v sobotu

Na poslední březnové dny tradičně připadá nutnost podat daňové přiznání daně z příjmu. Tím, že poslední den měsíce připadl na sobotu, je možné počkat s daněmi až do pondělí. Česká pošta i finanční úřady ale v pondělí očekávají obrovské návaly lidí. Proto bylo výjimečně možné podat daňové přiznání i dnes jak na finančních úřadech, tak na poště.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

daňové přiznání

daňové přiznání | Foto: Jan Rosenauer

Do druhého dubna musí ti, kdo nemají daňového poradce, podat daňové přiznání o dani z příjmu za rok 2006. Kdo termín nedodrží, může zaplatit v extrémním případě až o 10 procent vyšší daň. Navíc při nezaplacení daně mu vznikne úrok z prodlení, který se řídí sazbou 16 a půl procenta ročně.

Podle odhadů finančních úřadů svoji povinnost zatím splnila jen přibližně polovina plátců daně. Proto finanční úřady rozšířily svoji pracovní dobu.

"Ti daňový poplatníci, kteří dosud nepodali daňové přiznání, tak mohou udělat i dnes v sobotu, kdy budou výjimečně otevřeny finanční úřady ve větších městech a v městech, kde byly dříve okresy. Budou otevřeny od 8 do 12 hodin. Poslední den připadá na pondělí 2. dubna," potvrdil Českému rozhlasu mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Své služby v souvislosti s daňovým přiznáním rozšířila i Česká pošta. Podle mluvčí Dity Václavíkové se připravila na nápor lidí. V Praze i na ty, kteří přijdou až pozdě večer. "My jsme vyšli vstříc zákazníkům, kteří by chtěli přece jenom poslat daňové přiznání už dnes. Například pošta v Jindřišské dnes zvýší počet nočních přepážek ze dvou na čtyři a pošta bude otevřena do půlnoci," uvedla Václavíková.

Jitka Hanžlová, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme