Firma Hyundai by o továrně měla rozhodnout v lednu

Automobilka Hyundai odsouvá rozhodnutí o výstavbě nového závodu v Nošovicích na začátek příštího roku. Definitivní stanovisko firmy nepadne dřív než v polovině ledna. Ještě předtím se do Koreje vypraví česká delegace, ve které budou zástupci ministerstva průmyslu, vládní agentury CzechInvest i náměstek moravskoslezského hejtmana Pavel Drobil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

Na jednání s vedením firmy se mají doladit poslední požadavky na vybudování nošovické zóny, informoval moravskoslezský hejtman Evžen Tošenovský. "Dostal jsem dopis od společnosti Hyundai, v němž mě zástupce předsedy společnosti informuje o tom, že si velmi cení našeho postupu v Nošovicích, tvrdé práce, kterou lidé odvedli, a že zásadní bude jednání na začátku ledna o pobídkách státu. Pravděpodobně potom by bylo vydáno nějaké rozhodnutí," přiblížil hejtman.

O více než čtyřicetimiliardovou investici se ucházejí Nošovice na Frýdecko-Místecku, Mošnov na Novojičínsku a také Holešov na Kroměřížsku. Alžběta Honsová z vládní agentury CzechInvest uvedla, že firmě byly nabídnuty všechny tři zóny. V tuto chvíli jsou ovšem favoritem Nošovice. "Předpokládáme, že v průběhu ledna rozhodnutí padne, ale přesné datum neznáme," dodal Honsová.

Michal Svatoš, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme