Firmy budou mít těžší pozici i po odeznění krize

Od začátku roku se objevilo několik prognóz, podle kterých bude rok 2010 obratem k lepšímu v přetrvávající ekonomické krizi. I postkrizové období, nastane-li, ovšem s sebou nese celou řadu rizik pro firmy a vyžádá si razantní změnu jejich chování. Jak by se podniky poučit z ekonomické krize a co by měly dělat po jejím skončení dnes odborníci diskutují na odborné konferenci na téma změny v řízení podniků v postkrizovém období v Kongresovém centru České národní banky v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká národní banka. Ilustrační foto

Česká národní banka. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

„Je otázkou, zda již postkrizové období nastalo nebo teprve nastane. My spíše říkáme, že se nebude příliš lišit od období krize. Firmy to v tomto období budou mít ale těžší, trhy budou obezřetnější, bankéři logicky také. Při financování se bude vyžadovat větší participace žadatele,“ říká odborný garant konference, ředitel Institutu financí a managementu Vysoké školy finanční a správní Karel Havlíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

O možném vývoji ekonomiky v postkrizovém období mluvil na Rádiu Česko ředitel Institutu financí a managementu Vysoké školy finanční a správní Karel Havlíček.

„Podniky budou muset přehodnotit systémy hodnocení rizik, tedy předvídání toho, co vše může nastat v horizontu roku až dvou. V době největší konjunktury a úspěchu se bude muset šetřit a připravovat se na dobu horší. Změněny budou muset být také systémy kontroly ve firmách a také dlouho zažité procesy v obchodu a v marketingu,“ dodává Havlíček.

Alena Adamcová, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme