Fischerova vláda se ještě bude zabývat platy učitelů

Vláda bude podle premiéra Jana Fischera dále jednat o platech se zástupci pedagogů i s dalšími představiteli veřejné správy. Řekl to v televizi Prima. Školské odbory se totiž obávají, že by učitelům, mohly klesnout platy, a proto sepisují petici a nevyloučily ani sociální střety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Fischer

Jan Fischer | Foto: Tomáš Adamec

"My budeme hledat cestu pro jednotlivé skupiny a resorty, jak se se snížením platů nějakým způsobem vyrovnat. To je věc, která vládu ještě čeká. Budeme muset volit diferencovaný přístup pro jednotlivé skupiny. Rád bych proto upozornil, že tady ještě nejsme u konce, i když za tím celkem, tedy čtyřmi procenty a sedmi miliardami, si stojíme. Rád bych to nechal ještě na nějakou chviličku otevřené," řekl premiér.

Poslanci v pátek na návrh vlády totiž schválili čtyřprocentní snížení platů pro zaměstnance veřejné sféry i ústavní činitele. Učitelům by tak mohly klesnout platy až o tisíc korun.

Sněmovna v pátek přijala Janotův úsporný balíček, který má srazit schodek státního rozpočtu na téměř 163 miliard korun. Původní návrh počítal s 230 miliardami. Vláda by finální podobu rozpočtu měla poslancům předložit do konce září.

Ondřej Kapic, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme