FNM a Roland Berger podepsaly smlouvu o hutnictví

Fond národního majetku a společnost Roland Berger ráno podepsaly dohodu o poradenství při privatizaci Nové huti. Obě strany tak zakončily sérii náročných jednání, která probíhala od středy ve dne i v noci. Oddalování podpisu smlouvy bylo také jednou z hlavních příčin středečního protestu více než tisícovky odborářů v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železárny

železárny | Foto: Dan Krzywoň

Podrobnosti k podpisu smlouvy řekla Radiožurnálu tisková mluvčí Fondu národního majetku Jana Víšková. "I přesto, že si Roland Berger a Fond národního majetku vyměnili první návrhy smlouvy již před středečním zasedáním vlády, nebylo technicky možné uzavřít tak rozsáhlé vyjednávání o podmínkách smlouvy s daným objeme čerpaných prostředků dříve, než se tak stalo," uvedla mluvčí. "V tuto chvíli již nic nebrání tomu, aby asistenční poradce začal pracovat na návrhu struktury prodeje a celkovém harmonogramu privatizace Nové huti, jak mu uložila vláda," dodala.

Kabinet tak splnil jeden z požadavků odborářů z Nové huti, kteří ve středu v Praze před Úřadem vlády protestovali proti dosavadnímu postupu kabinetu při restrukturalizaci hutnictví. Vadilo jim hlavně to,že vláda dala exkluzivitu jenom jednomu zájemci - firmě Ispat a žádali, aby proběhlo řádné výběrové řízení i s dalšími uchazeči o privatizaci Nové huti.

Martin Hromádka, Karel Hanzelka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme