Ford prodá Jaguar a Land Rover

Automobilka Ford chce prodat slavné britské značky Jaguar a Land Rover. Oficiálně má Ford potvrdit prodej během několika dní. Důvodem chystaného kroku jsou velké ztráty, které známá automobilka v poslední době zaznamenala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

detail Fordu Mustang

detail Fordu Mustang | Foto: Alexandr Pícha

Automobilka Ford koupila značku Jaguar v roce 1989 a Land Rover v roce 2000. Zasvěcení pozorovatelé již nějakou dobu poukazují na nevalné výsledky prodeje obou značek. Nyní dohady skončily, když vyšlo najevo, že vedení Fordu pověřilo tři bankovní domy Goldman Sachs, Morgan Stanley a HSBC, aby značky Jaguar a Land Rover prodaly za nejlepší cenu nabídky.

Podle novinových zpráv odbory již dávají najevo obavy o devatenáct tisíc pracovních míst v obou automobilkách. Záměr prodat tyto dvě ikonické britské značky následuje poté, co v březnu Ford prodal automobilku Aston Martin za 924 milionů dolarů.

Milan Kocourek, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme