Foxconn začal stavět svou továrnu v Kutné Hoře

Tchaj-wanská společnost Foxconn zahájila výstavbu svého nového závodu v Kutné Hoře. První lidé by tam měli najít práci už začátkem příštího roku. Celkem chce investor přijmout až pět tisíc zaměstnanců, kteří se budou podílet na výrobě počítačů a dalších součástek výpočetní techniky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kutná Hora

Kutná Hora | Foto: Jan Burda | Zdroj: Český rozhlas

Tři miliardy korun - tolik peněz chce firma Foxconn investovat do svého nového kutnohorského závodu. Zatím vyrábí počítače a jejich komponenty v továrně v Pardubicích. V Kutné Hoře chce první zaměstnance přivítat ve svých výrobních halách příští rok v únoru.

Kutnohorský starosta Ivo Šalátek si od třímiliardové investice slibuje především snížení nezaměstnanosti, se kterou se region dlouhodobě potýká. "Když bude vše podle plánu, nebo ještě lépe, tak příští rok je tady minimálně 1500 lidí zaměstnaných."

Také obyvatelé Kutné Hory tuto investici většinou vítají:
"Je dobře, když nám chtějí nějakou práci dát."
"Je tady dost velká nezaměstnanost."

Vedení města se v souvislosti s rozjezdem nové továrny neobává větších problémů - i když například automobilů bude ve městě podle odhadů přibývat.

Marika Táborská, Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme