France Telecom si spraví chuť z červené bilance na německém trhu

Francouzský Telecom expanduje na německém trhu provozovatelů mobilních sítí. Jak dodává berlínský zpravodaj Českého rozhlasu David Šťáhlavský, firma se tak rozhodla i přes své nemalé potíže ve Francii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefon

telefon | Foto: Jan Rosenauer

S dluhem 60 milirad euro v zádech hodlá France Telecom vylepšit finanční bilanci na lukrativním německém trhu. Po měsících neshod se mu podařilo dohodnout se se zakladetelem a čtyřicetiprocentním akcionářen německého MobilComu Gerhardem Schmidtem. Ten přenechá Francouzům nejpozději do poloviny dubna svá aktiva ve spoelčnosti za 550 miliónů eur. Odborníci upozorňují na to, že jde je o směšné spropitné, Ještě před třemi lety měl stejný balík akcií hodnotu 5 miliard. Kurz cenných papírů MobilComu však za tu dobu klesl z 200 eur na nynějších 15,84. France Telecom tak bude mít ve společnosti většinový podíl, zvláště pokud se mu podaří dohodnout se i se Schmidtovou exmanželkou.

MobilCom je jedním ze šesti operátorů vlastnících drahou licenci pro třetí generaci mobilních telefonů v Německu. Znamená to, že MobilCom zbrzdí rozvoj mobilní sítě třetí generace.

Markéta Kaclová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme