Francouzi podepsali smlouvu o koupi Komerční banky

Zástupci francouzské Société Générale podepsali dnes smlouvy o prodeji šedesáti procentního státního podílu v Komerční bance. Podle mluvčí Fondu národního majetku Jany Víškové ale podpisem smluv ještě francouzská banka nepřevezme akcionářská práva v bance.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Musí být totiž ještě splněny určité odkládací podmínky, například souhlas dozorčích orgánů. Vypořádání celé transakce se tak dokončí během několika týdnů. Société Générale koupila státní podíl v Komerční bance za 40 miliard korun. Výsledná cena se může až o dvě miliardy změnit v závislosti na výši čisté hodnoty banky.

V Komerční bance vznikl integrační tým, který má hladký vstup nového partnera zajistit. Generální ředitel Komerční banky Radovan Vávra řekl Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu, že první úkol - doladit kupní smlouvu - dotáhl tým včera kolem půlnoci. Nyní plynule přechází k druhému úkolu, k integraci české Société Générale a Komerční banky tak, aby v před celkovým vypořádáním transakce v říjnu fungovaly obě tyto entity jako jediná v České republice.

Milan Kopp, Jana Petrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme