Francouzské automobilky bojují s poklesem prodeje, mnohé budou muset propouštět

Krize automobilového průmyslu nekončí. V příštím roce lze očekávat další zavírání výrobních hal a masivní propouštění téměř u všech velkých francouzských automobilek. Předpokládá se totiž, že poptávka po nových vozech bude i nadále klesat. Ve Francii, kde hrají automobilky významnou roli, to má velký ohlas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Renault Grand Scénic

Renault Grand Scénic | Foto: Renault

"Příští rok bude stejně katastrofální jako ten letošní," prohlásil v Paříži prezident asociace evropských automobilových konstruktérů Sergio Marchionne a naznačil, že další velké automobilky může potkat podobný osud, jaký se rýsuje u společnosti Peugeot Citroen.

Ta chystá propouštění osm tisíc zaměstnanců a zavření továrny v AulnaysousBois. Vláda ji tlačí k tomu, aby zavírala spíše odbočky v zahraničí.

V Renaultu očekávají minimálně osmi procentní snížení prodeje v tomto roce a ve Francii se už rýsují první důsledky krize v podobě tendence zachránit tolik pracovních míst, kolik se dá.

„Chci, aby se francouzská auta vyráběla ve Francii,“ prohlásil velký nepřítel delokalizace a ministr obnovy průmyslu Arnaud Montebourg.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme