Francouzský premiér obhajoval dosavadní reformní politiku vlády

Francouzský premiér François Fillon dnes v parlamentu představil priority své obměněné vlády. Předtím, než požádal poslance o vyslovení důvěry kabinetu, oznámil, že chce pokračovat v reformách a zejména bojovat s deficitem veřejných financí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francois Fillon, staronový francouzský premiér

Francois Fillon, staronový francouzský premiér | Zdroj: ČTK

François Fillon prohlásil, že Francie chce snížit svůj rozpočtový deficit z nynějších 7,7 procent HDP na 6 procent v příštím roce a dokonce až na 2 procenta HDP v roce 2014. V plánu má zakotvit vyrovnaný rozpočet jako ústavní princip.

Francouzský premiér zdůraznil, že krize ještě není u konce. Proto chce přesvědčovat své zahraniční partnery o nutnosti vyrovnaných rozpočtů a větší míře regulace.

Příští rok čeká Francii daňová reforma. Přesto, že Evropě hrozí stále hospodářská stagnace mělo by francouzské hospodářství dosáhnout v roce 2011 až dvouprocentního růstu.

Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme