Frýdlantská textilka Damino obnovuje po povodni výrobu

Frýdlantská textilka Damino zahajuje šestnáct dní po ničivých povodních opět výrobu. Do nejméně poškozených šicích dílen se dnes vrací na osm desítek zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škody po povodni ve Frýdlantu

Škody po povodni ve Frýdlantu | Foto: Jan Zejda

Šéf Damina Viktor Víšek byl po povodních velmi zdeptaný. Rozvodněná řeka Smědá odnesla most, kamion a zpustošila celý areál textilky. Škody dosáhly 300 milionů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Frýdlantská textilka Damino obnovuje po povodních výrobu v šicích dílnách

„My jsme postižení krizí, které u nás od loňského roku vládne, a do toho přišlo tohle. Takže jsme vlastně postižení podruhé a katastrofálně,“ říká ředitel.

Většina zaměstnanců chodila do továrny pomáhat s úklidem a obnovou strojního zařízení. „Byla jsem taky vytopená, protože jsme přímo na náměstí, takže úklid doma i tady,“ konstatuje jedna z pracovnic, které přišla pomáhat, sotva dala po povodni dohromady svou domácnost.

Lidé areál uklidili, i provizorní most už stojí. Textiláci jsou rádi, že neztratí práci. Dnes se pustí do šití potahů pro letadla. Tkalcovna už ale obnovena nebude. Podle německého vlastníka textilky se to nevyplatí.

Ivana Bernáthová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme