Fujitsu sníží své kancelářské plochy na polovinu. Z domova bude nově pracovat 80 tisíc zaměstnanců

Japonská elektrotechnická společnost Fujitsu sníží do tří let své kancelářské plochy na polovinu. Firma ve svém pondělním sdělení uvedla, že reaguje na novou situaci po epidemii způsobené koronavirem. Podle jejího plánu bude práce z domova nově normou a svým zhruba 80 000 zaměstnanců v Japonsku nabídne hodinově flexibilní pracovní úvazky.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo japonské firmy Fujitsu

Logo japonské firmy Fujitsu | Zdroj: Reuters

Fujitsu se v posledních letech odklonila od ztrátové výroby hardwaru, jako jsou notebooky a chytré telefony, a naopak se zaměřila na softwarové služby, které se dají poměrně snadno poskytovat i na dálku.

Firma si od nového způsobu práce slibuje vyšší produktivitu a pro své zaměstnance více možností, jak lépe sladit práci a rodinný život.

Firma také uvedla, že plánuje zřizovat satelitní kanceláře v oblastech, kde žije více zaměstnanců, a bude využívat služeb poskytovatelů sdílených pracovních prostor.

Nabídnout zaměstnancům trvalou práci z domova se už v květnu odhodlal americký provozovatel sociální sítě Twitter. Podle agentury Reuters jde o ukázku bezprecedentních změn v kultuře práce, které přináší koronavirová krize.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme