General Motors prý uzavře nebo prodá dva německé závody Opelu

Americký koncern General Motors má zřejmě v úmyslu prodat nebo uzavřít čtyři evropské závody. Zprávu přinesla agentura Bloomberg. Operace by se měla týkat taky dvou německých továren automobilky Opel. V Německu mezitím vrcholí debata, jak tomuto tradičnímu výrobci aut pomoci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opel Insignia

Opel Insignia | Foto: Jan Říha

Podle mediálních informací visí Damoklův meč nad závody v Bochumi a Eisenachu. Mluvčí odborové rady bochumské automobilky, kde se vyrábějí modely Astra a Zafira, zprávy o záměrech mateřského koncernu dementoval coby dezinformace.

Spolková vláda mezitím dala najevo, že případná státní pomoc ohroženému Opelu nepřichází za současného stavu věcí v úvahu. Automobilka by totiž v první řadě nedokázala zajistit, že poskytnuté finanční prostředky nezmizí za oceánem.

Ministr hospodářství Karl-Theodor zu Guttenberg vyzval vedení General Motors, aby do plánů na sanaci koncernu zahrnulo taky specifickou koncepci pro Opel. Ten zaměstnává ve čtyřech německých závodech celkem 26.000 lidí.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme