Generální ředitel Českých drah končí

Po dvou letech opouští křeslo generálního ředitele Českých drah Petr Kousal. Vedení drah se včera kvůli plánovanému propouštění zaměstnanců stalo terčem kritiky ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha. Škromach propouštění označil za nepřiměřené a pohrozil personálními změnami ve vedení drah. Jak ale řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský, Kousalovo odstoupení z funkce se Škromachovou kritikou nesouvisí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železniční doprava

železniční doprava | Foto: Jan Rosenauer

"V žádném případě nelze současný odchod spojovat jak s tlakem odborů nebo s výroky některých ministrů. Je to rozhodnutí pana Kousala s tím, že opravdu končí určitá etapa transformace Českých drah. Byla nastartována změna na obchodní společnost, v posledních dvou letech přechod na holding. Jeho odchod nemá souvislost s požadavky odborů nebo s výroky pana ministra Škromacha," upřesnil mluvčí.

Tajemník Odborového svazu železničářů v Hradci Králové Petra Zeleného se ale domnívá, že odstoupení generálního ředitele Českých drah Petra Kousala přišlo pozdě. "Řada nekoncepčních kroků na Českých drahách už, bohužel, byla rozjeta a některé jsou nevratné. Otázka spíš zní, jakým způsobem nebo kdo se postaví do vedení Českých drah a jaká bude nastolena další koncepce. Zda-li bude přetrvávat k likvidaci, která vychází z platného strategického záměru Českých drah nebo bude nastolena jiná systémová," řekl Zelený.

Naděžda Hávová, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme