Globus stáhl z prodeje salám, který by mohl obsahovat kovové úlomky

Obchodní řetězec Globus stahuje z prodeje lyonský salám německé výroby, uzenina totiž může obsahovat kovové úlomky. Více než 300 kusů salámu se však již prodalo. Lidé je mohou vrátit v prodejnách. Další podezřelé šarže výrobku pozastavili veterinární inspektoři ve Středočeském kraji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování (ilustrační foto)

Nakupování (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Informaci o výskytu podezřelých zásilek na českém trhu obdrželi čeští veterináři z Německa prostřednictvím systému rychlého varování RASFF.

„Oznámení zaslalo Německo na základě stížnosti spotřebitele, který našel kovové úlomky v salámu,“ upřesnil mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal. Kovové úlomky se následně našly i během laboratorního vyšetření.

Jedná se o Lyonský jemný salám 200g (Zimbo family, Schinkenwurst) od německého výrobce Bell Deutschland GmbH, číslo šarže 527092, datum spotřeby do 25. ledna 2015, identifikační číslo výrobce DE TH 33336EG.

„Výrobek bylo možné koupit v prodejnách Globus ČR, které okamžitě zahájily jeho stažení z prodeje,“ dodal Pejchal. I přesto se podle něj 319 balení salámu dostalo ke konečným spotřebitelům. Ti mohou podezřelé výrobky vrátit v místě zakoupení.

„Výrobek jsme neprodleně stáhli z prodeje. Zákazníkům se velmi omlouváme, samozřejmě mají možnost výrobek vrátit a budou jim vráceny peníze,“ potvrdila mluvčí Globusu Pavla Hobíková. Společnost je zároveň v kontaktu s dodavatelem, se kterým vzniklý problém řeší.

„Do České republiky byly doručeny i další šarže tohoto výrobku. Krajská veterinární správa pro Středočeský kraj však tyto šarže ve skladu příjemce v celém množství pozastavila,“ uzavřel Pejchal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme