Budeme žalovat Apple a Google za nekalé obchodní praktiky vůči start-upům, oznámila Francie

Francie bude žalovat americké technologické firmy Google a Apple za „nekalé obchodní praktiky" vůči francouzským začínajícím firmám a vývojářům. Oznámil to ve středu francouzský ministr financí Bruno Le Maire. Podle agentury AFP uvedl, že případnou sankci, kterou by pařížský obchodní soud mohl uložit, odhaduje na „několik milionů eur". Apple a Google údajně softwarovým vývojářům jednostranně diktují ceny a další smluvní podmínky.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo společnosti Google. Ilustrační foto.

Logo společnosti Google. Ilustrační foto. | Zdroj: Reuters

„Věřím v ekonomiku postavenou na spravedlnosti,“ řekl ministr a dodal, že situace je „nepřijatelná“.

'Dvojitá irská s holandským sendvičem.' Google ušetřil přesouváním peněz přes Bermudy 78 miliard

Číst článek

„Apple a Google mohou být mocní, jak chtějí, ale neměly by mít možnost chovat se k našim start-upům a vývojářům tak, jak se v současnosti chovají,“ dodal Le Maire.

Obchodní vztahy mezi Spojenými státy a Evropou v poslední době poznamenalo rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa zavést cla na dovoz hliníku a oceli, připomněla agentura AFP.

Brusel právě zkoumá, jaká opatření by mohla zvýšit výběr daní od zámořských gigantů, kteří působí na evropském trhu.

Francouzská vláda se s firmou Google již soudí kvůli údajným nedoplatkům na daních. Nadnárodní společnost, která v zemi provozuje jednu ze svých divizí, většinu zisků daní mimo Francii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme