Francouzský výrobce autodílů otevře u Plzně továrnu, dodává převodovky pro Peugeot i Audi

Francouzský výrobce autodílů Groupe Plastivaloire otevře továrnu v Nýřanech na Plzeňsku. Firma dodává části převodovek například automobilkám Peugeot, Audi, Toyota či Volvo. Ve středu to napsal server E15.cz na základě vyjádření ředitele investic společnosti Pascala Fliega.

Nýřany (Plzeňsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Firma Groupe Plastivaloire dodává části převodovek například automobilkám Peugeot, Audi, Toyota či Volvo (ilustrační foto)

Firma Groupe Plastivaloire dodává části převodovek například automobilkám Peugeot, Audi, Toyota či Volvo (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Halu bude Groupe Plastivaloire sdílet se svou dodavatelskou firmou Filtration Group. Dohromady v továrně zaměstnají 115 lidí. Halu již staví developerská firma Panatonni, cenu stavby nezveřejnila.

Britský automobilový průmysl hlásí propad o devět procent. Může za to nervozita spojená s brexitem

Číst článek

Továrna v průmyslové zóně u dálnice D5 bude prvním podnikem Groupe Plastivaloire v Česku. „Zaplní nám tak volné místo na mapě ve střední Evropě,“ sdělil serveru E15 Flieg. Firma má již závody třeba v Polsku nebo na Slovensku.

Groupe Plastivaloire bude mít v hale 9000 metrů čtverečních a Filtration Group 7000 metrů čtverečních.

„Podařilo se nám najít společné řešení pro výrobce a zároveň jeho dodavatele. Díky spolupráci pod jednou střechou úplně odpadá logistika mezi oběma závody, a ušetří se tak spousta času, energie i emisí,“ uvedl ředitel developera Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko Pavel Sovička.

Jaké budou náklady na stavbu, Sovička neuvedl. Neupřesnil ani to, zda si Groupe Plastivaloire a Filtration Group halu koupí, nebo jen pronajmou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme