Harvardský průmyslový holding přes zákaz odkupuje akcie

Vedení Harvardského průmyslového holdingu zahájilo přes zákaz Komise pro cenné papíry odkup akcií od drobných akcionářů společnosti. Tyto smlouvy jsou podle mluvčí komise Radky Procházkové neplatné a není vyloučeno, že akcionáři budou muset vrátit peníze, které prodejem akcií získají. "Bohužel, vypadá to tak", řekla Procházková ČRo 1 - Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle mluvčí stále platí zákaz převodu akcií Harvardského průmyslového holdingu, což znamená, že holding nesmí tyto akcie odkupovat a nesmí na ně ani uzavírat smlouvy. "Pokud začal v těchto dnech tyto smlouvy uzavírat, ať už se jedná o smlouvy jakékoli, jsou od počátku neplatné. Chtěli bychom na to všechny akcionáře upozornit", uvedla Radka Procházková. Představenstvo holdingu se podle ní k akcionářům chová nezodpovědně, protože o trvajícím zákazu převodu akcií ví.

Likvidátor Harvardského průmyslového holdingu Zdeňek Častorál Radiožurnálu řekl, že na účet holdingu nepřišly žádné finanční prostředky. Nevyloučil ovšem, že pro tuto kampaň mohou být použity nelegální prostředky, prostředky fyzických osob, případně prostředky "spojené nějakým způsobem s panem Koženým, Vostrým nebo členy představenstva."

Bohumír Mazáč, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme