Hlavní konkurent německé státní pošty zřejmě ohlásí platební neschopnost

Neklid na německém trhu s poštovními službami! Nejsilnějšímu konkurentovi státní pošty, společnosti PIN Group, hrozí zánik. Její hlavní akcionář totiž ztrátový provoz odmítá dále financovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá poštovní služba PIN

Německá poštovní služba PIN | Foto: AFP

Vydavatelství Axel Springer už nehodlá pumpovat další miliony eur do firmy, která měla otřást monopolním postavením Německé pošty. Vyhlídky společnosti PIN přitom podle expertů nebyly špatné a počet zájemců o alternativního poskytovatele poštovních služeb neustále rostl.

Poslanci Spolkového sněmu ovšem schválili zavedení minimální mzdy pro poštovní doručovatele, což konkurenceschopnost malých firem vážně ohrožuje. Nově by pošťáci měli dostávat minimálně 9,80 eur na hodinu. Společnost PIN přitom v průměru platí asi 7,40 eur.

K udržení dalšího provozu firmy je zapotřebí asi 300 milionů eur. Podle médií bude muset společnost PIN, která zaměstnává 9000 lidí, s největší pravděpodobností vyhlásit platební neschopnost.

Jiří Hošek, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme