Hodnota IPB oceněna na minus 68 miliard

Československá obchodní banka se dočkala dlouho očekávaného ocenění zkrachovalé Investiční a Poštovní banky. Na minus 67 miliard 800 miliónů korun stanovila hodnotu bývalé IPB společnost J.P.Morgan. Zpráva o záporné ceně aktiv přišla od znalce těsně před vypršením nucené správy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

IPB banka

IPB banka | Foto: Jan Rosenauer

Podle mluvčího ČSOB Milana Tománka by to mělo výrazně posunout celou kauzu převzetí IPB Československou obchodní bankou. "Oceňovatel tento podnik ocenil zápornou hodnotou, ocenil ho intervalem, jehož střední veličina je číslo minus 67,8 miliardy korun. Je to další technický krok v procesu vypořádání s bývalými akcionáři ex-IPB, tedy dnešními akcionáři IP banky."

Mluvčí nuceného správce IP banky Vlastimil Nesrsta potvrdil, že i druhá strana ocenění banky dostala. Cenu ale nechtěl komentovat, protože nejdříve chce nucený správce ocenění prostudovat.

Předchozí dvě ocenění aktiv se rozcházela v řádu sta miliard - obě strany si pak jako arbitra vybraly společnost J.P.Morgan. Právě hodnota banky, na níž byla v červnu roku 2000 uvalena nucená správa, je přitom rozhodující pro uzavření a vypořádání celé kauzy IPB.

Marika Táborská, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme