Hokej a pátek třináctého zvedají objem sázek u některých společností o více než polovinu

Nejen mistrovství světa láká české fanoušky k tipování výsledků. Sázkovým kancelářím hraje do karet také pátek třináctého. Právě dnes se totiž objem sázek u některých společností zvedá o více než polovinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loterie, sázka, sázenka, Sazka

Loterie, sázka, sázenka, Sazka | Foto: Michaela Vydrová

Přestože pátek třináctého považuje řada lidí za smolný den, ostatní naopak zkoušejí svoje štěstí například u stíracích tiketů.

Sazka například očekává, že dnes dorazí až o šedesát procent sázek víc.

„Absolutním rekordmanem byl loni pátek 13. listopadu, kdy sázející vyplnili přes dva miliony sloupečků Sportky. Běžně bývá tenhle počet u mimořádných slosování o polovinu nižší,“ říká mluvčí společnosti Veronika Marková.

Samotné číslo třináct ale za poslední čtyři pátky třináctého nepadlo při losování ani jednou. Zařízení naopak vytáhlo například čísla 6, 10, 41 a také šťastnou sedmičku. A třeba loňský druhý květnový pátek padla historicky nejvyšší výhra v Česku. Sázející z Pardubického kraje tehdy získal skoro 2,5 miliardy korun.

Vzhledem k tomu, že se dnes Česká republika utká v hokejovém zápase s Kazachstánem, dávají lidé přednost hlavně sportovním sázkám. Částky, které na jeden tip dají, začínají už na desítkách korun.

„Já moc nesázím, dám si tak dvě stovky,“ říká jeden ze sázkařů. Běžně dávám tak okolo 30 korun, nejvíc jsem vsadil za dvě stě. Podle peněz, ale spíš tak jednou, dvakrát, třikrát do měsíce. Především na fotbal a hokej, někdy i na baseball, protože tam nemůže padnout remíza,“ prozrazuje další. „Určitě by to bylo asi na tým - tak sto, dvě stě korun,“ dodává třetí.

Podle odhadů kanceláří letos Češi během šampionátu prosázejí zhruba miliardu korun. Nejpopulárnější jsou sázky na vítěze utkání, oblíbené jsou ale také na střelce, počty gólů v jednotlivých zápasech nebo počet trestných minut. Podle mluvčího Fortuny Petra Šraina se sázky různí:

„Nejčastěji to jsou samozřejmě deseti- a stokoruny. Objevují se i vklady v řádu desítek a stovek tisíc. My jsme například hned v prvním utkání zaznamenali velkou sázku 50 tisíc korun na to, že český tým vyhraje. Díky tomu odvážnému risku jsme vyplatili příjemnou výhru 235 tisíc.“

Pro sázkové kanceláře byl nejúspěšnější hlavně předminulý rok. Jen na tři sportovní události - tedy zimní olympijské hry v Soči, mistrovství světa v ledním hokeji v Bělorusku a fotbalový šampionát v Brazílii - Češi prosázeli skoro tři miliardy korun.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme