Poštovní holub na úrovni Ronalda či Messiho. Na aukci v Belgii se prodal za rekordních 32 milionů

Na aukci poštovních holubů v Belgii padl tento víkend rekord, když se jeden z nabízených opeřených šampionů prodal za 1,25 milionu eur (32 milionů korun). Holuba jménem Armando získal od jeho vlámského majitele kupec v Číně.

Tento článek je více než rok starý.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodní holubi

Na aukci poštovních holubů v Belgii padl tento víkend rekord (ilustrační snímek) | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

Podle aukční síně Pipa tak obchod potvrdil, že pták je zřejmě „nejlepším holubem pro dálkové lety všech dob“, napsal deník The Independent.

Předchozí rekord z aukcí poštovních holubů Armando překonal několikanásobně, protože do té doby byl nejdražším ptákem holub prodaný za 376 tisíc eur (9,6 milionu korun).

Přehled unikátních dražeb v uplynulém roce: Whiskey dražší než královský Rolls-Royce?

Číst článek

„Tenhle holub na závodech dosáhl rekordu, kterému se nikdy žádný jiný holub ani nepřiblížil. Pokud bychom to srovnali s fotbalem - pak se tady bavíme o úrovni Ronalda nebo Messiho,“ popsal kvalitu vydraženého ptáka Nikolaas Gyselbrecht z aukční síně.

Přihazování po telefonu

O holuba Armanda svedli zájemci tvrdý souboj a cenu nakonec vyšroubovali dva kupci z Číny, kteří o něj soupeřili během přihazování po telefonu. Ačkoli konečná cena je i podle znalců značná, majiteli se nakonec může holub jako investice vyplatit.

Holubí šampion se sice ve svých pěti letech už závodů v Evropě neúčastní, ale stále může soutěžit v Číně, kde se ceny pro vítěze ptačích klání šplhají až k sedmimístným částkám, upozornila agentura Reuters. Dalším zdrojem příjmů může být chov, protože potomci tohoto závodníka se na aukcích běžně prodávají i za více než 20 tisíc eur (500 tisíc korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme