Home Credit se kvůli tržním podmínkám rozhodl ukončit vstup na hongkongskou burzu

Skupina Home Credit nebude kvůli tržním podmínkám pokračovat v přípravě vstupu na hlavní trh burzy v Hongkongu se svými akciemi. Ve čtvrtek to firma oznámila bez dalších podrobností. Stoprocentně vlastněná dceřiná firma Home Credit B.V. (HCBV), která se zaměřuje na spotřebitelské úvěry, požádala o povolení obchodovat s akciemi v Hongkongu v červenci.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Většinovým vlastníkem společnosti Home Credit je skupina PPF českého miliardáře Petra Kellnera, s podílem 91,12 procenta. (ilustrační foto)

Většinovým vlastníkem společnosti Home Credit je skupina PPF českého miliardáře Petra Kellnera, s podílem 91,12 procenta. (ilustrační foto) | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Skupina Home Credit oznamuje, že se kvůli tržním podmínkám rozhodla nepokračovat v procesu směřujícím ke globální nabídce akcií její stoprocentně vlastněné dceřiné firmy Home Credit NV na burze v Hongkongu,“ uvedli ve čtvrtek zástupci skupiny.

Zima se omluvil za smlouvu s Home Creditem, odstoupit nehodlá. Dohodl se senátem, že zřídí komisi

Číst článek

Server E15.cz přitom začátkem září informoval, že koncem srpna kotační výbor tamní burzy záměr skupiny Home Credit ke vstupu na trh schválil.

Agentura Reuters v létě uvedla, že firma chtěla z primární veřejné nabídky získat aspoň miliardu amerických dolarů (zhruba 22,7 miliardy Kč).

Zamýšlená globální veřejná nabídka akcií byla ale podmíněna mimo jiné souhlasem hongkongské burzy, finálním rozhodnutím orgánů skupiny Home Credit i HCBV, tržními podmínkami a dalšími faktory.

Jedna z největších fúzí českého bankovnictví padla. Home Credit a Air Bank se nespojí s Monetou

Číst článek

Většinovým vlastníkem společnosti Home Credit je skupina PPF českého miliardáře Petra Kellnera, s podílem 91,12 procenta. Menší část (8,88 procenta) patří firmě Emma Omega, kterou ovládá podnikatel Jiří Šmejc.

Skupina Home Credit byla založena v roce 1997 a nyní patří mezi největší světové firmy poskytující spotřebitelské úvěry. Působí v Číně, Rusku, Kazachstánu, Česku, na Slovensku, v Indii, Indonésii, Vietnamu a na Filipínách.

PPF investuje do řady odvětví – od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, strojírenství, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme