Hospodářská komora chce spustit web pro podnikatele. Pomůže jim vyznat se v zákonech a povinnostech

Hospodářská komora chystá speciální web, který pomůže hlídat podnikatelům všechny jejich povinnosti. Právní elektronický systém, takzvaný PES, pomůže firmám a živnostníkům vyznat se v zákonech, které se navíc často mění. Podle prezidenta Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého se kvůli systému musí změnit i zákon, podporu ale zatím mají napříč skoro všemi stranami ve sněmovně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítač, klávesnice, internet, psaní, nehty, ženské ruce

Počítač, klávesnice, internet, psaní, nehty, ženské ruce | Foto: Fotobanka Pixabay

„My jsme chtěli, aby to, co na tom webu není, potom nebylo od státu penalizovatelné. Což je samozřejmě těžké, bylo by to ideální, ale to nevím, jestli se nám povede,“ doplňuje Dlouhý.

Komora chce ještě letos poslancům předložit příslušný návrh zákona. Web by se mohl spustit v lednu roku 2018. Podnikatelé do něj zadají své IČO a systém vygeneruje jejich povinnosti na následující měsíc a také sankce, které hrozí za jejich nesplnění.

Postupně by se mohl systém propojit i s finanční správou a mohlo by se tak přes něj například vyplňovat daňové přiznání.

Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme