Hospodářská recese už se loučí

Americká ekonomika ve třetím čtvrtletí podle předběžných odhadů rostla tempem 3,5 procenta ročně. To je lepší výsledek, než se čekalo, a zároveň zásadní změna proti druhému čtvrtletí, kdy ekonomika vykazovala pokles v rozsahu 0,7 procenta. Znamená to, že krize už končí?

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Statistika

Statistika | Foto: Filip Rožánek

Zároveň dnes vyšlo najevo, že počet nezaměstnaných v Německu klesl podle předběžných a sezonně přepočtených údajů klesl o zhruba 26 tisíc lidí. I tento výsledek je velkým překvapením, protože analytici v anketě agentury Reuters většinou předpokládali, že počet lidí bez práce naopak vzroste.

Podle ekonoma Pavla Kohouta ze společnosti Partners je ze zveřejněných údajů možné usoudit na blížící se konec hospodářské krize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ekonom Pavel Kohout o blížícím se konci hospodářské recese

"Bylo už publikováno více údajů, které ukazují na konec hospodářské recese. V USA už zřejmě skončila, v Evropě se zřejmě stabilizuje a v horizontu několika měsíců také asi skončí.," uvedl Kohout v pořadu Stalo se dnes.

Kohout zároveň očekává, že hospodářské oživení by se mohlo projevit brzy i u nás.

"Analytici nyní zpřesňují své analýzy směrem nahoru. Recese se už loučí, je mezi dveřmi, odchází," prohlásil Kohout.

Alena Adámková, Jan Richter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme