Hospodářský výkon Evropy podle nejnovějších čísel stále klesá

České hospodářství v posledním čtvrtletí loňského roku vzrostlo v meziročním srovnání o 1 procento. Oznámil to Evropský statistický úřad Eurostat. To je podle analytiků překvapivě dobrý údaj. Čísla pro Evropu jsou ale mnohem horší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlajky EU

Vlajky EU | Foto: Evropská komise

Evropská unie se stále potýká s recesí. Hrubý domácí produkt jejích členů ve čtvrtém čtvrtletí v průměru meziročně poklesl víc než o 1 procento. Mluvčí Evropské komise Johannes Leitenberger vyjádřil přesvědčení, že Unie má na boj s recesí odpovídající nástroje.

"Musíme tyhle statistické údaje brát jako další podnět k tomu, abychom udělali vše pro uvedení do praxe těch opatření, se kterými počítá Evropský plán hospodářské obnovy."

V něm se unijní země mimo jiné zavázaly poskytnout svým ekonomikám finanční stimuly. Komise už dříve uvedla, že na konci letošního roku by v Evropě mělo začít mírné hospodářské oživení.

Přečtěte si také:
Česká ekonomika na konci loňska překvapivě rostla

Milan Kopp, Ondřej Houska, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme