Hranický Philips omezuje kvůli potížím s odbytem výrobu

Hranická továrna společnosti LG.Philips Displays omezuje výrobu televizních obrazovek. Podle vedení firmy se jedná o dočasné opatření, které se dotkne 600 ze 1300 zaměstnanců. K omezení výroby vedou společnost odbytové potíže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna Philips

továrna Philips | Foto: Philips

Na trhu klesl zájem o jeden z typů barevných televizorů, který firma Philips vyrábí. "V této chvílu je situace na trhu špatná zejména pro jeden z našich výrobků, učinili jsme tedy opatření na regulaci nákladů prostřednictvím zastavení výroby na lince Jumbo přibližně na dva týdny," uvedl mluvčí podniku Vladan Pěnkava.

Opatření se dotkne šesti stovek pracovníků elektrotechnického podniku. Na čtrnáct dní se tak zastaví výroba na dvou ze tří výrobních linek. Jestli budou zaměstnanci po tuto dobu pobírat alespoň část mzdy, mluvčí podniku nekomentoval. "Mám povolení odpovídat pouze v intencích této zprávy," řekl pouze.

Hranická továrna společnosti nizozemsko-korejské LG.Philips Display, která byla chloubou tehdejší vlády Miloše Zemana, funguje necelé dva roky a zaměstnává asi 1300 lidí. Společnost dosud v Hranicích investovala 200 milionů eur.

Stát investoval do vybudování hranické průmyslové zóny 200 milionů korun a dalších 45 milionů korun dal na výkup pozemků. Firma získala možnost bezcelně dovážet technologie a desetileté daňové prázdniny. Celkové investiční pobídky pro první fázi investice v hodnotě 200 milionů eur jsou zhruba 1,6 miliardy korun.

Martin Hromádka, Václava Vařeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme