Hyundai by podle Urbana investoval v Česku 23 miliard

Pokud bude stát nový závod automobilky Hyundai v Česku, firma do něj investuje 800 milionů eur, tedy asi 23 miliard korun, a přímo zaměstná 3000 lidí. Ve vysílání televize Prima to řekl ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Podmínky investice probírali v Praze zástupci automobilky uplynulý týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

"Já jsem v pátek položil na stůl definitivní verzi českého návrhu, o kterém bude jednat, předpokládám do konce února, vedení společnosti Hyundai," řekl Urban.

Dokument neobsahuje podle ministra pouze sliby České republiky, ale také závazky korejské společnosti. "Já mohu říci, že nabízíme například prostředky za vytvoření pracovního místa. A zároveň Hyundai se zavazuje, jaká bude výše celé investice. To znamená, že to bude 800 milionů eur," doplnil.

Hyundai zaměstná 3000 lidí přímo v mateřské firmě, zároveň s tím vzniknou další pracovní místa v dodavatelských firmách a podle Urbana by tak investice přinesla celkem 15.000 pracovních míst. Dosud se počítalo s 3000 přímými místy a více než 10.000 pozicemi v dodavatelských firmách.

Urban předpokládá, že jednání s automobilkou budou uzavřena do konce února, nebo do začátku ženevského autosalonu, tedy do 2. března. Pokud Hyundai zvolí ČR, vyroste nová továrna v průmyslové zóně Nošovice v Moravskoslezském kraji.

Petr Doležel, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme